Asadar, am folosit:
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 3 cartofi
- 1/2 dovlecel
- sare
- bulion
- bors
- patrunjel
Pentru perisoare:
- 300 g carne tocata pui
- 1 ceapa
- sare
- piper
- bilion
- 1 felie paine inmuiata in apa
- 2 linguri orez
- patrunjel
Am pus la fiert morcovul, ceapa (taiate marunt) si cartofii intregi (pe care i-am scos cand s-au fiert si au ajuns piure), cand au fost aproape gata am adaugat dovlecelul (cubulete), apoi perisoarele.
Perisoarele le-am facut din amestecul de mai sus, am inmuiat mana in apa rece si am modelat mingiute mai mari (cam 2-3 cm diametrul), pe care le-am asezat pe un tocator, iar cand le-a venit randul le-am pus in ciorba.
Am lasat sa fiarba la foc mic.
Cand s-au fiert si perisoarele, am adaugat sare, o lingura de bulion, bors (dupa gust), si am lasat sa clocoteasca cateva minute.
Apoi am presarat poatrunjel tocat.
Sa aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu