Ingrediente:
- 200 g unt
- 2 oua
- 3 linguri de zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 1 varf de cutit de sare
- 100 ml lapte
- 1 cub drojdie (25 g)
- faina cat cuprinde (eu nu am masurat, dar cred ca am folosit cam 500 g)
- 100 g nuci
- 100 g ciocolata menaj
- 100 g stafide
- coaja de lamaie/lime
- 1 lingura coniac/lichior (optional)
Mod de preparare:
Am amestecat intr-un castron untul, 2 galbenusuri, 1 lingura de zahar si un praf de sare.
Apoi am adaugat laptele caldut in care am dizolvat drojdia.
A urmat faina, putin cate putin, pana cand am obtinut un aluat moale, elastic si nelipicios, pe care l-am invelit in folie alimentara si l-am bagat la frigider cel putin 1 ora.
Intre timp am pregatit umplutura: 2 albusuri batute spuma impreuna cu 2 linguri de zahar si un plic zahar vanilat, peste care am pus nucile (tocate marunt/macinate), ciocolata (tocata marunt/macinata), stafidele, coaja rasa de lamaie. Lichior n-am mai pus de data asta.
Am inceput sa rulez de la un capat pana la celalalt (pe latura mare), pana cand a rezultat un cilindru cam de 5 cm grosime (l-am modelat un pic cu mainile ca sa arata cat de cat uniform).
Am introdus tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, timp de 15 minute.
Mi-au iesit 3 tavi si sunt absolut delicioase, numai bune pentru copii.
Sa aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu