Dupa zeci de incercari nereusite, in care galustile imi ieseau tari ca niste gloante, am gasit o metoda prin care sa-mi iasa galusti mari si pufoase (si anume sa separ albusurile de galbenusuri). Uite mai jos cum fac eu supa de galusti.
Intr-o oala am pus la fiert cateva bucati de carne de pui, cativa morcovi, cativa cartofi, o ceapa intreaga si o bucata de telina.
Am luat spuma, apoi am lasat sa fiarba la foc mic pana cand toate au fost fierte (cam o ora). Apoi am strecurat zeama in alta oala si am lasat-o pe foc sa fiarba incet.
Intre timp, am pregatit galustile. Am folosit 2 oua, am separat galbenusurile de albusuri, iar albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare.
Apoi am incorporat galbenusurile, amestecand de jos in sus.
Am adaugat gris in ploaie (cam 3-4 linguri pentru fiecare ou), pana cand s-a facut ca o smantana mai grosuta (care sa nu curga).
Am adaugat o cana de apa rece in oala (ca sa nu clocoteasca), apoi cu o lingurita inmuiata in supa am luat putina compozitie (nu foarte plina lingurita) si i-am dat drumul in supa.
Am repetat pana cand am terminat toata compozitia. Aici e aici! La mine nu se duc la fund, ci raman la suprafata, iar prima impresie pe care mi-o dau este ca nu vor creste mari si pufoase si vor ramane ca niste gloante. Asta e momentul de care imi este cel mai frica.
Ce fac eu? Acopar oala cu un capac, dau focul tare pana cand incepe supa sa fiarba, apoi pun o cana de apa rece si las focul mic. Cand incep din nou sa fiarba, galustile mele sunt mari si pufoase spre marea mea bucurie.
Uite-le! Ce parere ai? Iti plac? Tie cum iti ies?
Am adaugat patrunjel tocat marunt si am lasat oala acoperita ca sa patrunda bine aroma.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu