Asa zisul blat (se amesteca componentele de mai jos):
- 1 cana faina
- 1 cana zahar
- 1 cana gris
- 1 cana lapte praf
- 1 plic praf copt
Umplutura:
- 1-2 kg mere rase (fara samburi si casuta samburilor) - NU SE SCURG DE ZEAMA LASATA SI NU SE CALESC
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingurita scortisoara
Asezarea in tava:
- un strat margarina rasa pe razatoarea mare (trebuie tinuta la frigider inainte) - o jumatate de pachet de 250g
- un strat din asa zisul blat (jumatate)
- stratul cu mere (eu am avut niste mere prapadite, dar sanatoase, asa ca nu le-am mai curatat de coaja si pentru ca au fost asa de marunte, le-am tocat la robot)
- un strat din asa zisul blat (cealalta jumatate)
- un strat margarina rasa pe razatoarea mare (cealalta jumatate de pachet)
Se introduce tava la cuptor la foc mic, cam 1 ora, poate chiar mai mult. Cand e gata, trebuie sa iasa maronie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu