miercuri, 4 iulie 2012

Prajitura cu mere (1)

Aceasta prajitura este foarte simplu de facut pentru ca nu este nevoie de blat. Si pe deasupra, e si foarte-foarte gustoasa, usor caramelizata.

Asa zisul blat (se amesteca componentele de mai jos):
- 1 cana faina
- 1 cana zahar
- 1 cana gris
- 1 cana lapte praf
- 1 plic praf copt




Umplutura:
- 1-2 kg mere rase (fara samburi si casuta samburilor) - NU SE SCURG DE ZEAMA LASATA SI NU SE CALESC
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingurita scortisoara

Asezarea in tava:
- un strat margarina rasa pe razatoarea mare (trebuie tinuta la frigider inainte) - o jumatate de pachet de 250g


- un strat din asa zisul blat (jumatate)




 
- stratul cu mere (eu am avut niste mere prapadite, dar sanatoase, asa ca nu le-am mai curatat de coaja si pentru ca au fost asa de marunte, le-am tocat la robot)




- un strat din asa zisul blat (cealalta jumatate)



- un strat margarina rasa pe razatoarea mare (cealalta jumatate de pachet)



Se introduce tava la cuptor la foc mic, cam 1 ora, poate chiar mai mult. Cand e gata, trebuie sa iasa maronie.







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu